Ce puteti face prin zona

Cazinou Constanta

Povestea cazinoului

Cazinoul reprezinta una dintre cladirile emblema ale Constantei. In zona in care se afla astazi mai fusese, între 1880-1902, o constructie de lemn, o cazina, cum se numea – loc pentru spectacole de teatru, baluri, loc de recreare pentru turisti. Constructia unui edificiu cu functii asemanatoare marilor cazinouri europene a inceput prin anul 1904. Initial, planurile sunt intocmite de catre arhitectul Petre Antonescu, care proiecteaza o cladire al carei stil arhitectonic se inspira din traditiile artei romanesti. Dupa terminarea fundatiilor, insa, planurile sunt schimbate, Primaria incredintand modificarea lor unui arhitect de origine franceza (sau elvetiana), Daniel Renard, care renunta la specificul stilului romanesc, in favoarea unui stil Art Nouveau sub influenta cosmopolita a cazinourilor epocii, in care motivul principal este un fel de demi-rozasa in forma de scoica. Construit din 1908, edificiul constantean este terminat in 1910, cand este si inaugurat (in 1912 se fac ultimele retusuri).

Cazinou Constanta

Cazinou Constanta

Jurasica Adventure Park

Jurasica Adventure Park este situat în pădurea Comorova și este singurul parc tematic de dinozauri de pe litoral. Părinții și copiii pot descoperi cei 42 de dinozauri interactivi, de mărime naturală, amplatați pe o suprafață de 2 hectare. Pe lângă aceștia, Jurasica mai dispune de cel mai mare parc gonflabil din România, o zonă de fast-food, bar și terasă și un magazin de suveniruri.

Jurasica Adventure Park

Jurasica Adventure Park

Muzeul Marinei

Muzeul Marinei Romane a fost infiintat prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1127 din 29 mai 1969, publicata in Buletinul Oficial al R.S.R., Anul V, nr. 63, p. I, din 2 iunie 1969 si autentificat ca institutie de interes republican, muzeu de categoria I, unic in tara. A fost deschis oficial la 3 august 1969 la Constanta, amplasat in sediul fostei Scoli Navale si prezinta istoria marinei romane.

Muzeul Marinei este organizat pe criteriu tematico-cronologic si are mai multe sectii prezentate in 30 de sali cu o suprafata de 10 775 m2. Muzeul are un numar total de 37 800 piese, 33 de colectii din care 22 colectii muzeu, 8 fond documentar si 3 diverse.

Prin Legea nr. 311/2003 a Muzeelor si colectiilor publice, Muzeul Marinei Romane a fost reconfirmat ca muzeu de importanta nationala, al doilea din cadrul Ministerului Apararii Nationale si singurul din Dobrogea.

Muzeul Marinei Romane este adapostit in prezent de catre fosta Scoala Navala Superioara din Constanta (1908), clădire monument istoric.

Muzeul Marinei

Muzeul Marinei

Delfinariu

DELFINARIUL se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Constanta atat in sezonul estival, cat si in extra sezon. Alaturi de Planetariu, Observatorul Astronomic si Microrezervatie, Delfinariul face parte din frumosul si interesantul Complex Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, situat la intersectia bulevardului Mamaia cu strada Soveja.

Delfinariul a fost inaugurat pe data de 1 iunie 1972, reprezentand la acea vreme primul muzeu de acest gen din Romania si din sud-estul Europei. In prezent, Delfinariul ramane singura locatie din tara noastra in care va puteti relaxa urmarind un spectacol extraordinar ai carui protagonisti sunt delfinii, leii de mare si pinguinii. Vedetele Delfinariului constantean sunt Peipei, Chen Cheng si Ni-Ni (un mascul si doua femele), trei delfini adusi in 2010 din China.  Starurile cu inotatoare executa giumbuslucuri pline de farmec in fiecare zi dupa un program bine stabilit, smulgand zambete si aplauze frenetice din partea spectatorilor prezenti.

Vizita la Delfinariu nu trebuie amanata! Veti trai o experienta frumoasa, intr-un univers plin de veselie si zambete!

Delfinariu

Delfinariu

PARADIS Land - Parc de aventura

Paradis Land este primul brand din zona de Sud- Est a Romaniei ce îsi propune sa imbunatateasca experienta de aventura traita într-un astfel de parc.

Ghidat de sloganul "mare & aventura", Paradis Land este locul perfect pentru petrecerea timpului liber inconjurat de natura. Jocul de cuvinte creat in sloganul nostru,  mpinge aventurierul sa descopere marea aventura ce se ascunde in locatia noastra.

Noul concept de parc de aventura a fost pus in scena de catre doi oameni de afaceri din zona de sud-est a Romaniei, respectiv din Constanta. Cu o experienta cumulata de peste 20 de ani, cei doi asociati au pus bazele celui mai nou parc de aventura din Romania, si singurul din zona litoralului.

Avand in vedere notiunea parcului de aventura, conceptul Paradis Land vrea sa dezvolte, prin abordarea sa, o noua idee de petrecere a timpului liber. Adaugand un plus de jocuri si activitati traseelor ce compun un parc de aventura, nu am uitat de aspectul educativ al acestora. Ne dorim sa fim un lider, atat in aventura, cat si în petrecerea timpului liber într-un mod cat mai curat, corect si sanatos.

PARADIS Land - Parc de aventura

PARADIS Land - Parc de aventura

modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti, dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati: